T-BONE STEAK – GDE POJESTI U BEOGRADU?


Globalno prepoznatljiv, T-Bone steak važi za vrhunsko, najkvalitetnije parče mesa. T-Bone steak predstavlja premium biftek koji predstavlja pravi mesni delikates na svakoj trpezi! Prepoznatljivi oblik T-Bone steak je nešto po čemu se ovaj vrhunski komad mesa lako uočava. Koska T-Bone steak-a je oblika T po čemu je on i dobio ime.  T-Bone steak kao premium parče mesa servira se prilikom specijalnih događaja i u prestižnim restoranima.

T-Bone steak je omiljeno parče mesa za sve ljubitelje dobrog bifteka. T-Bone steak se može pripremati na različite načine, na roštilju, može se kuvati..koji god način da odaberete dobićete vrhunske rezultate i preukusno meso.

T-BONE STEAK – UPOZNAJTE PREMIUM MESO

T-Bone steak je parče mesa koje se seče sa ledja goveda. Postoje dve strane T-Bone steak između kojih je prepoznatljiva kost. Veća, mesnatija strana je strip loin, dok je manja druga strana tenderloin.

Kako prepoznati kvalitetan T-Bone steak:

 • Odaberite parče mesa koje je zdravo-crvene boje prožeto belom masnoćom
 • Kvalitetan T-Bone steak se ne soli jer so izvlači sočnost ovog mesa, već se blago začinjava i premazuje maslinovim uljem pre pripreme

T-Bone steak je kombinacija jačih i blažih ukusa bifteka. Cena T-Bone steak-a je poput i samog kvaliteta mesa – premium ali se opravdava time da se ovo meso seče sa gornjih slojeva leđa životinje gde se nalaze mišići koji se najmanje koriste.

T-BONE STEAK – NAČIN PRIPREME

T-Bone steak je najbolje pripremati na roštilju. Velikodušni delovi masnoće T-Bone steak-a zadržavaju njegovu sočnost prilikom pripreme dok mu netaknuta kost omogućava lako prevrtanje prilikom roštiljanja čime meso ostaje u jednom delu.

T-Bone steak je potrebno blago začiniti, lagano premazati uljem ili puterom i pripremati brzo i na visokim temperaturama. Brzokuvajući deo T-Bone steak-a treba držati dalje od vatre jer se lako može prekuvati i izgubiti svu sočnost.

T-Bone steak se uglavnom povezuje sa američkom kulturom, dok je ista vrsta mesa u Britaniji poznata kao porterhouse.

T-BONE STEAK – KOMBINACIJA SA VINOM

Ništa ne definiše bolje leto od mirisa T-Bone steak-a na roštilju. A uz najkvalitetnije meso idu i najkvalitetnija vina. Mi Vam predlažemo listu vina koja se najbolje slažu sa T-Bone steak-om.

 • Cabernet Sauvignon

Kralj crvenih vina, cabernet sauvignon je najčešći partner T-Bone steak-u. T-Bone steak ima jači, izraženiji ukus mesa, i pored dima, marinade, sosa i bibera koji mu se dodaju, najbolji vinski predlog pada na isto tako jače crveno vino. Jači, voćkasti ukus ovog vina se idealno slaže uz bilo koji biftek. Tanis u ovom vinu, koji dolazi iz kože crvenog grožđa, i relativno visok nivo alkohola u njemu, pomažu prilikom konzumiranju masti T-Bone steak-a, čineći ovo vino lakšim, manje oporim, a T-Bone steak ukusnijim.

 • Malbec

Vino koje je prijateljski nastrojeno prema T-Bone steak-u. Malbec je po konzumaciji na mestu broj jedan u Argentini gde se smatram idealnim partnerom T-Bone steak-a. Malbec je bogato vino koje se idealno slaže sa biftekom.

Ostala vina koja se slažu sa T-Bone steak-om

Klasični izbori za konzumaciju uz T-Bone steak su jača, crvena vina pogotovo Cabernet Sauvignon i Malbec. Merlot, Syrah, Sangiovese, Chianti i Pinot Noir su takođe odlični izbori i obezbedjuju lakši ukus crvenog vina koje većina ljudi preferira.

Jače vino, sa većim procentom tanina će se osećati oporije u toku konzumacije sa dobro pečenim T-Bone steak-om, nego uz srednje ili krvavo pečen T-Bone steak.

Roze i penušava vina

Da ne zaboravimo, dobro ohlađeno roze vino ili šampanjac je uglavnom odličan odabir vina uz T-Bone steak. Samo ova vina moraju biti dobro ohlađena i provesti sate u frižideru pre serviranja i konzumacije, što se takođe preporučuje i sa crvenim vinima kako biste izbegli loš osećaj toplog crvenog vina u ustima u toku konzumacije T-Bone steak-a.

T-BONE STEAK – #TERMINALPREPORUČUJE

Za najbolje uživanje u najbolje mesu, za najpotpunije iskustvo u konzumiranju premium T-Bone steak-a, gde pojesti najkvalitetniji T-Bone steak, preporučujemo restoran Terminal.

Za sve ljubitelje bifteka, preporučujemo:

 • Reserva Steak, 31 dan odležao juneći ramstek, serviran sa punjenim krompirom, rukolom i parmezanom
 • Biftek, 15 dana odležao u marinadi, serviran sa grilovanim povrćem i hrskavim krompirom
 • Taljata Biftek, servira se isečen sa kremastim sosom, hrskavim krompirom, rukolom i parmezanom
 • T-Bone Steak, 50 dana odležala juneća leđa protkana finom masnoćom servirana sa punjenim krompirom i gril. povrćem
 • smrtovnice
  osmrtnice livno
  osmrtnicama

Komentari

Vaše ime i prezime*
Vaš email*
Vaš komentar*


ocenite nas
Dostava Poruči odmah
Copyright 2014 - 2024 © Terminal | Optimizacija sajta - WBS